Welkom bij de Kekeltische Keilers

Introductie

Welkom op de website van zanggroep De Keltische Keilers uit Nunspeet.

Het koor is opgericht in september 2008 en bestaat uit muzikanten en zangers met een gezamenlijk doel: gezellig samen muziek maken. De gekozen naam “De Keltische Keilers” staat symbool voor het genre muziek dat we brengen. We zingen Keltische volksliederen, met een Nunspeets karakter. Er is natuurlijk niets zo typisch Nunspeets als onze eigen Keiler. We wensen u veel plezier op onze website. Heeft u vragen, dan kunt u altijd met ons contact opnemen  via:  info@dekeltischekeilers.nl

In vrij korte tijd is ons koor De Keltische Keilers al redelijk bekend in Nunspeet en omgeving. We treden met een zekere regelmaat op diverse locaties op. We noemen De Wilddagen in Vierhouten, De hoeve van  Nunspeet en Café De Viersprong, beide in Nunspeet. Voorts te hooi en te gras waar we worden gevraagd. Een aantal jaren achterelkaar hebben we zeer succesvol opgetreden in het Duitse Bad Pyrmont en Bad Rothenfelde, waarvoor we in 2018 weer werden gevraagd. Een flink aantal van de leden kwam met een caravan, anderen huurden een onderkomen in de buurt. 

In de tijd dat we bestaan hebben we ook een uitstekende geluidsinstallatie aan kunnen schaffen door de bijdragen van onze sponsoren. En een mooie aanhanger om de kostbare lading te vervoeren. Hij is geschilderd in de typische Ierse kleur groen. De bestickering  is ontworpen door ons koorlid Ton Friesen.

aanhangerOnze zangers en muzikanten maken de groep compleet.

Momenteel hebben we 20 zangers, twee gitaristen waarvan er één ook een banjo bespeelt Voorts nog twee accordeonisten, en een zanger die de boudron bespeelt. Ook een  fluitiste/violiste speelt haar partijtje mee.
Wij repeteren in een mooie ruimte op industrieterrein De Zoom (Nijverheidsweg 101), waarvan de ingang ligt naast Nijverheidsweg 98 in Nunspeet ( dezelfde ingang als naar de Kringloop). Linkerloods op kopzijde.

Elke dinsdagavond tussen 19.45 en 21.30 uur zijn we daar te vinden.